Heeft uw dak de norm 2020 maar uw lichtkoepel nog niet?

Heeft uw dak de norm 2020 maar uw lichtkoepel nog niet?

Heeft uw dak de norm 2020 maar uw lichtkoepel nog niet?

Wist u dat vanaf 1 januari 2020 alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die voor 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, moeten voldoen aan de dakisolatienorm? Deze Vlaamse dakisolatienorm geldt voor alle zelfstandige woningen, dat wil zeggen studio’s, appartementen en ééngezinswoningen.

Wat houdt deze minimum dakisolatienorm in? 

Voor de dakisolatie die vanaf 2020 verplicht is, wordt een R-waarde van 0,75 m²K/W (vierkante meter kelvin per watt) genomen.

Men kan ook aan de dakisolatienorm voldoen als de energiescore van de woning (EPC) lager ligt dan de grenswaarde die de Vlaamse regering heeft vastgesteld. Deze grenswaarden zijn:

  • 600 kWh/m² voor een open bebouwing
  • 550 kWh/m² voor een halfopen bebouwing
  • 500 kWh/m² voor een gesloten bebouwing
  • 400 kWh/m² voor een appartement.

Bron: vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie

Vaak vergeet men de isolatie van lichtkoepels mee te nemen met koudebrug problemen tot gevolg.

Maken lichtkoepels een deel uit van uw dak? Dan kunnen wij u helpen bij de correcte isolatie en het voorkomen van koudebruggen. U stelt zich misschien de vraag wat koudebruggen juist zijn en hoe deze ontstaan. Koudebruggen zijn plekken in de dakconstructie van een woning waarbij een warmteoverdracht plaatsvindt tussen de verschillende constructiematerialen. Hierdoor kan het in de winter heel koud kan worden, en kunnen er tijdens de zomer weer oncomfortabele warmtebruggen ontstaan. Bijkomend kunnen koudebruggen vochtplekken, geurtjes en schimmels tot gevolg hebben.

Edifix helpt u met de correcte isolatie van uw dak- en lichtkoepels. 

Geen zorgen! Het Edifix team helpt u om koudebruggen op te lossen en vermijden. Onze vakmannen weten precies hoe ze de lichtkoepel dienen te monteren zodat de isolatiematerialen naadloos met elkaar aansluiten en koudebruggen worden vermeden.

De door Edifix gebruikte dakkoepels zijn te verkrijgen in verschillende materialen en uitvoeringen. Bovendien zijn ze geluids- en inbraakwerend, doorvalveilig en hebben ze een perfecte lucht-en waterdichtheid.

 

Kunnen wij u verderhelpen met de isolatie van uw lichtkoepel? Neem dan contact op met ons door ons contactformulier in te vullen.