Schilderwerken op maat

Schilderwerken op maat

In 5 stappen naar een geschilderd interieur/exterieur

Klaar voor een frisse kleur op uw muren? Laat het over aan professionals. Bij Edifix doen we aan schilderwerken als geen ander. Er komt namelijk meer bij kijken dan een nieuwe laag verf aanbrengen. Al gedacht aan het vochtgehalte van uw muren? En wat met oude bepleistering?

Wij brengen u in 5 stappen naar een geschilderd interieur of exterieur. Elke stap gebeurt in samenspraak met de klant om tot het beste resultaat te komen.

Uw huis laten schilderen in 5 stappen

1. Opmaak offerte

Als eerste stap, komen we bij u langs om een beter zicht te krijgen op het project en om een offerte op te maken. Zo gaan we het oppervlak van de te schilderen ruimte of muur opmeten en het project vaststellen. We gaan aan de slag met 3 belangrijke aspecten:

  1. We bekijken de huidige toestand
  2. We meten het vochtgehalte om te kijken of de werken al uitgevoerd kunnen worden of dat we nog droogtijd moeten incalculeren.
  3. Indien het oppervlak nog te vochtig zou zijn, bieden we een bouwdroger aan om het drogingsproces te versnellen.

2. Pleisteren

Voor het beschilderen van pleisterwerk is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken:

  • korrels en oneffenheden halen we weg
  • barsten of gaten vullen we op
  • we ontstoffen de muur
  • alle randen worden afgeplakt

Waar nodig wordt door ons de oude bepleistering afgekapt en nieuwe aangebracht. Hiermee maken we de ondergrond klaar om te beschilderen. Hoe netter dit gebeurt , hoe mooier het eindresultaat.

3. Primer aanbrengen

We brengen de eerste laag aan: primer.  Ook gekend als de grondlaag. Dit is de eerste laag op het oppervlak voor we aan de rest van het schilderwerk beginnen. Deze geldt als bindlaag tussen de ondergrond en de volgende verflaag en zorgt voor een betere hechting van de verf.  Een goede hechting is van belang voor een perfect resultaat op lange termijn.

4. Aanbrengen van de verflaag

De klant kiest een kleur naar wens. Het kiezen van de verfkleur heeft een grote invloed op de uitstraling en sfeer van uw woning. Een gemakkelijke opdracht is het dus niet. Daarom geven we al enkele tips:

  • Kleur is heel persoonlijk. Bij de ene persoon zal kleur gevoelens van warmte oproepen en bij de andere gevoelens van gevaar. Kies dus een kleur waar u zich goed bij voelt.
  • Doe inspiratie op in woontijdschriften en kijk vooral naar uw interieur. Welke kleuren passen goed bij uw meubels?
  • Kijk naar de lichtinval in de ruimte. Bijvoorbeeld noordelijk licht maakt de kleuren koeler. In zo’n ruimte kan u dan overwegen om warmere tinten (rood, oranje, geel) op de muren te zetten.

Na het kiezen van de kleur schilderen we volgens de regels van de kunst. Vervolgens controleren we het resultaat. Indien nodig zetten we een extra afwerklaag voor een goede dekking van de verf. Dit voor het behalen van een topresultaat. Vooral bij accentkleuren is een 2e laag aan te raden.

5. Opruimen

Wij laten het graag netjes achter. Bij Edifix geniet u van een volledige service tot het project 100% afgerond is. Daar hoort ook het opruimen van de ruimte bij. We laten u dus niet zitten met een puinhoop. Nadat we het project afronden, verwijderen we aangebrachte tape en stofzuigen we de ruimte.

Geef uw huis dat extra vleugje karakter en kies voor een nieuwe verfkleur die bij u en uw interieur past.

Wij garanderen u de beste service in elke stap van het proces.

Nog extra vragen? Neem contact op met ons via info@edifix.be en wij helpen u zo snel mogelijk verder